Comunicat de presă, 23 februarie

Echipa Omenirii, din nou alaturi de copiii din Peris

Sambata, 23 februarie 2013, Echipa Omenirii organizeaza o noua activitate cu caracter educativ dedicata copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Derulat in cadrul proiectului „Suntem creatorii vietii noastre”, evenimentul vizeaza lucrul in echipa, precum si activitati de educatie non-formala si va fi sustinut de catre voluntarii asociatiei, beneficiari fiind numar de 12 copii din clasele I-IV.

Scopul actiunii il reprezinta dezvoltarea abilitatilor de comunicare, imaginatiei si creativitatii micutilor, precum si aprofundarea cunostintelor de matematica si limba romana insusite la scoala.

Mai concret, copiii vor beneficia de meditatii pentru scris si citit, inclusiv dezvoltarea deprinderilor de realizare a unor compuneri in baza unor cuvinte noi, precum si meditatii pentru matematica, axate pe cunostintele despre multimi, forme geometrice, etc. De asemenea, ei vor fi angrenati in jocuri terapeutice, ce vizeaza abilitatile lor de identificare cu fenomene naturale (vant, ploaie, nori), cu plantele si cu fenomenele de relief. Nu in ultimul rand,  se va realiza un program de art terapie prin modelaj, desen si sunete ale instrumentelor muzicale. Copiii vor fi indrumati sa se exprime prin intermediul acestor forme de arta, sa-si exprime sentimentele si sa se descopere pe ei si pe ceilalti.

Transportul, activitatile amintite, precum si masa de pranz sunt asigurate de catre asociatia Echipa Omenirii pentru toti participantii la aceasta actiune, care se va desfasura in sala de evenimente a asociatiei, din Str. Viitorului nr. 110,  sector 2, Bucuresti. Voluntarii dornici sa ne ajute sunt asteptati si ei la sediu, la ora 9,30.

Proiectul „Suntem creatorii vietii noastre”, realizat de Asociatia non-profit „Echipa Omenirii”, isi propune sa completeze educatia copiilor si tinerilor din orfelinat cu activitati educative si de orientare profesionala, pentru a facilita incluziunea sociala si pe piata muncii a tinerilor la varsta parasirii orfelinatului. Proiectul este finantat prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, alaturi de Guess prin Unic Brands si donatori din comunitate.

Educatia alternativa axata pe valori, implicarea copiilor in activitati care le dezvolta creativitatea si imaginatia, deschiderea perspectivelor catre viitor si a potentialului pe care-l pot atinge, sunt cateva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus.

Voluntarii implicati in acest proiect sunt profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre” face parte din proiectul “Aripi pentru Viitor” despre care puteti citi detalii pe pagina de prezentare a proiectului social "Aripi pentru viitor".