Directioneaza 3,5% pentru Echipa Omenirii!

In anii trecuti, cu ajutorul donatiilor materiale si financiare, sponsorizarilor si sumelor provenite din 2% si 3,5%, am organizat campanii umanitare care au ajuns la peste 1000 de copii nevoiasi si au angrenat multe resurse umane si companii din Romania. Pentru a ne continua initiativele, suportul fiecaruia este nepretuit pentru noi.

Pana pe 25 mai (anul in curs) persoanele fizice pot directiona 3,5% din impozitul pe venit catre organizatii neguvernamentale sau unitati de cult.

Este important de stiut ca directionarea a 3,5% din impozitul de venit NU este o donatie, insa aceasta suma pe care statul o percepe drept impozit , poate deveni, prin alegerea personala, o modalitate de a sustine un ONG proactiv in domeniul social, prin faptul ca Dvs. decideti modul si cui ii va fi ea alocata.  

Iata mai jos cateva proceduri legale:

Prin intermediul prevederiilor din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 3,5% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit. Asociatia Echipa Omenirii este o asociatie non-profit romaneasca, non guvernamentala, neconditionata politic sau religios si se implica activ in proiecte de sustinere sociala. 

Directioneaza 3,5% pentru Asociatia Echipa Omenirii. Iata formularele de care ai nevoie.  Linkurile de download vor fi activate incepand cu ianuarie 2021:

Formular 200

Formular 230

Ce presupune directionarea?

Pasul 1. Procurarea formularelor "Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul anterior" (Formular 200) si "Cerere privind destinatia sumei reprezentând pana la 3,5% din impozitul anual" (Formular 230), prin download de pe site-ul nostru sau direct de la administratiile financiare.

Pasul 2. Identificarea uneia din cele trei situatii descrise mai jos, in care va aflati in calitate de contribuabil si urmarea procedurii aferente situatiei respective:

Situatia I) Daca realizati venituri din salariu:
Completati cu urmatoarele date Cererea privind destinatia sumei reprezentand pâna la 3,5% din impozitul anual (Formular 230) astfel:

  • A. Date de identificare a contribuabilului (nume, initiala tatalui, prenume, cod numeric personal, adresa completa, telefon, fax, e-mail).
  • B. Destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati non-profit (suma, denumire entitate nonprofit, cod de identificare fiscala, cont bancar IBAN), la fel ca in exemplu urmator:

*Denumire entitate non-profit : Asociatia "Echipa Omenirii", Baia Mare
*Cod fiscal : 27890300
*Cont bancar (IBAN): RO21RNCB0065120374630001
In cazul in care nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit, lasati casuta necompletata, deoarece, conform Legii, aceasta va fi calculata de catre organele fiscale.

Situatia II) Daca realizati venituri din alte surse decat salariu:

Descarcati Formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate" ;
Completati formularul cu datele Dvs. de indentificare si detaliile concrete de realizarea venitului.

Completati la Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult datele asociatiei noastre, asa cum sunt prezentate mai sus.

Situatia III) Daca realizati venituri din salariu si din alte surse:
Completati formularele 230 si 200, conform cu instructiunile de mai sus. 

Pasul 3. Trimiteti prin posta sau depuneti personal la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul, pana la data de 25 mai, formularele completate.

Directioneaza 3,5%, ramai implicat si noi iti suntem recunoscatori!!