Comunicat de presă, 19 ianuarie

„Impreuna devine posibil”

Sambata, 19 ianuarie 2013, a avut loc la sediul asociatiei non-profit Echipa Omenirii,  evenimentul „Impreuna devine posibil”, organizat pentru copiii din cadrul proiectului “Suntem creatorii vietii noastre - Centru de dezvoltare personala”, dedicat copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris.  

Coordonati de Alina Goanta, Life and Business Coach, cei 15  participanti au fost implicati in jocuri menite sa ii ajute la dezvoltarea initiativei, responsabilitatii si lucrului in echipa.

Au fost provocati intai sa formeze echipe, sa le gaseasca o denumire si o imagine care sa ii reprezinte ca grup. Ulterior li s-a dat cate o intrebare legata fie de multumirile sau nemultumirile de la centru, de schimbarile pe care le-ar aduce, de ceea ce le place si ii motiveaza. In majoritatea raspunsurilor pe care le-au dat a predominat nevoia de unitate, de apartenenta la grup, dorinta de a fi o familie, dar si necesitatea de a le fi ascultate si indeplinite nevoile individuale.

Sub atenta indrumare a coach-ului si cu sprijinul voluntarilor, participantii s-au deschis, au comunicat reciproc si au cautat solutii la problemele lor.  Din programul zilei nu au lipsit jocurile de destindere, competitiile cu premii in dulciuri si fotografiile, care au facut deliciul copiilor. De asemenea, participantii au fost invitati sa isi exerseze creativitatea si capacitatea de a gasi solutii pornind de la resurse existente. La final, cu totii au urmarit un film motivational.

« A fost primul eveniment din cadrul programului « Suntem creatorii vietii noastre »  la care am participat si marturisesc ca a fost o lectie extraordinara pentru mine. In ciuda vietii grele pe care au dus-o si o duc, acesti copii au un potential urias, sunt deschisi si dornici sa se exprime, asteapta doar un semn ca sunt ascultati si sprijiniti. Desi ochii le exprima tristete, fetele le rad, tanjesc dupa atentie, dragoste si aprobare. Cu siguranta participarea in cadrul acestui program ii va ajuta pe multi dintre ei sa isi gaseasca drumul in viata », a declarat Ioana Marinescu, voluntar Humanity’s Team.

Proiectul „Suntem creatorii vietii noastre” , realizat de Asociatia non-profit „Echipa Omenirii”, isi propune sa completeze educatia copiilor si tinerilor din orfelinat cu activitati educative si de orientare profesionala, pentru a facilita incluziunea sociala si pe piata muncii a tinerilor la varsta parasirii orfelinatului. Voluntarii implicati in acest proiect sunt profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre” face parte din proiectul “Aripi pentru Viitor” despre care puteti citi detalii pe pagina de prezentare a proiectului social "Aripi pentru viitor".

Evenimentul a avut loc cu sprijinul: Raiffeisen Comunitati, Guess prin Unic Brands.

Pentru contact:
Monica Chiroiu – coordonator proiect
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel mobil: 0729 900775

Despre Asociatia Echipa Omenirii
Asociatia non-profit Echipa Omenirii a fost infiintata in 2010, este apolitica si neguvernamentala avand misiunea de a  integra in societate tinerii proveniti din mediile devaforizate, programe de protectia mediului, promovarea unitatii intre oameni si apararea drepturilor omului. Prin proiectul “Aripi pentru viitor”, accentul asociatiei este pus pe oferirea de sanse egale tuturor tinerilor la a accesa o meserie si a se integra in societate si procesul muncii, asigurandu-se un statut demn si respectabil in societate.