Comunicat de presa, 13 aprilie

Atelier de educatie sexuala si relationare

Sambata, 13 aprilie 2013, Echipa Omenirii organizeaza o noua activitate cu caracter educativ dedicata copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Derulat in cadrul proiectului „Suntem creatorii vietii noastre”, evenimentul vizeaza educatia sexuala si relationarea si va fi sustinut de catre voluntarii asociatiei, beneficiari fiind un numar de 18 copii si tineri cu varstele cuprinse intre 14-20 ani.

El abordeaza tematica sexualitatii si a relationarii feminin masculin, relationarea in cuplu.

Activitatea contine ca mod de lucru  debate-ul educational pe baza de film. Vom creea un spatiu de dialog pentru a aborda aceasta tematica importanta pentru varsta lor. Filmul de fata este instrumentul de la care vom putea deschide cadrul de discutie. Prin poveste, copii isi proiecteaza cu usurinta aspectele din interior. In felul acesta vor fi incatati sa isi expuna punctul de vedere, sa dezbata, sa argumenteze, sa isi exprime impresiile si convingerile personale.

Dezvoltarea psihoemotionala din aceasta perioada are nevoie de sustinere in explorarea proprie (a propriului corp, schimbarile care se petrec organic si pshic, explorarea dinamicii relatiilor cu cei din jur, etc. )

Fiind varsta la care se contureaza puternic imaginea de sine, dorim ca in felul acesta sa ii ajutam sa identifice mesajele sanatoase, sa isi insuseasca cunostinte ce le sunt de folos, sa invete cum sa stabilieasca un contact echilibrat cu propria persoana.

Programul zilei care va incepe de la orele 10,00 va consta in vizionarea unui film urmat de spatiu de dezbatere, pauza pentru masa de pranz si apoi o vizita la Muzeul Satului din Bucuresti.

Transportul, activitatile amintite, precum si masa de pranz sunt asigurate de catre asociatia Echipa Omenirii pentru toti participantii la aceasta actiune, care se va desfasura in sala de evenimente a asociatiei, din Str. Viitorului nr. 110,  sector 2, Bucuresti. Voluntarii dornici sa ne ajute sunt asteptati de la ora 9,30.

Proiectul „Suntem creatorii vietii noastre”, realizat de Asociatia non-profit „Echipa Omenirii”, isi propune sa completeze educatia copiilor si tinerilor din orfelinat cu activitati educative si de orientare profesionala, pentru a facilita incluziunea sociala si pe piata muncii a tinerilor la varsta parasirii orfelinatului. Proiectul este finantat prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, alaturi de Guess prin Unic Brands si donatori din comunitate.

Educatia alternativa axata pe valori, implicarea copiilor in activitati care le dezvolta creativitatea si imaginatia, deschiderea perspectivelor catre viitor si a potentialului pe care-l pot atinge, sunt cateva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus.

Voluntarii implicati in acest proiect sunt profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre” face parte din proiectul “Aripi pentru Viitor” despre care puteti citi detalii pe pagina de prezentare a proiectului social "Aripi pentru viitor".