Centrul de dezvoltare personala „Suntem creatorii vietii noastre”

Proiect social de educatie si coaching
Proiect social de educatie si coaching

Asociatia non-profit Echipa Omenirii, cu sprijinul financiar oferit  prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, alaturi de Guess prin Unic Brands  si prin implicarea membrilor voluntari din comunitate, a deschis Centrul de dezvoltare personala “Suntem creatorii vietii noastre”, dedicat copiilor din centrul de plasament de la Peris.

Educatia alternativa axata pe valori, implicarea copiilor in activitati care le dezvolta creativitatea si imaginatia, deschiderea perspectivelor catre viitor si a potentialului pe care-l pot atinge, sunt cateva dintre cele mai importante obiective pe care ni le-am propus.

Voluntarii implicati in acest proiect au provenit dintre profesori, psihologi, consilieri, terapeuti, specialisti in diverse meserii si mestesuguri.

Obiective:
1.  Identificarea si constientizarea talentelor si abilitatilor personale si obtinerea unor atestate profesionale pentru copiii cu varste cuprinse intre 16 si 22 ani, in meserii care sa ii sustina financiar in primii ani de reintegrare in societate.
2.    Promovarea in clasele superioare a copiilor din clasele 1-4 si promovarea bacalaureatului de catre copiii din clasa a 12-a.
3.    Pregatirea cadrelor didactice si pedagogilor care activeaza in centru, pentru descoperirea motivatiei, pentru mai multa implicare si pentru a capata abilitatile si cunostintele necesare obtinerii unor rezultate mai bune in activitatea lor de lucru cu copiii.