Un pas, o schimbare

Proiectul de fata este un demers educational si terapeutic prin activitati de art si drama terapie, exprimare prin metode educationale nonformale, care sa inlesneasca copiilor din Centrul de Plasament Ciresarii deschiderea, exprimarea, intelegerea si integrarea experientelor de abuz si abandon intr-o maniera personala, intr-un cadru sigur emotional, prin auto-explorare si joc.

Deoarece resursele umane si materiale din centru sunt limitate, directia centrului impreuna cu psihologii implicati au remarcat nevoia de a colabora cu specialisti in domeniu in a putea combate fenomenele pe care acesti copii le propaga.

Provenitii din familii disfunctionale si din medii defavorizate, cu parinti absenti, fara o structura stabila de valori pozitive,  inregistrand tulburari de comportament si disfunctii emotionale, violenta a devenit un fenomen care se manifesta printre acesti copii. Chiar si dupa ce vor ajunge sa paraseasca centrul de plasament, pot ajunge in situatii de risc sau de delicventa,  neadaptandu-se social. In dezvoltarea lor psihoemotionala,  educatiei ii revine un rol primordial pentru a isi insusi comportamente sanatoase si in a combate paternurile pe care si le-au creat. Ne dorim sa venim in intampinarea acestor nevoi prin crearea unui context ludic – creativ si de suport pentru cresterea lor personala si integrarea lor sociala ulterioara.  

Scopul programului consta in facilitarea proceselor de autocunoastere si dezvoltare personala, de exprimare emotionala si de corectie a comportamentelor de tip deviant.

Durata programului:
13 sesiuni de  activitati derulate in perioada  februarie – aprilie 2014


Beneficiari:
-    copiii din Centrul de Plasament Ciresarii, cu varste cuprinse intre 13 - 18 ani.

Coordonator proiect: Catalina Sursilov, coach NLP
Trainer coordonator : Vechiu Mihaela, psiholog clinician


Resurse umane implicate:
- trainer coordonator, coach NLP, alaturi de voluntari ai asociatiei (3 studenti la psihologie, coach, etc)
- personalul desemnat din cadrul Centrului de plasament Ciresarii: educatori, psihologi ( psiholog Cornelia Cristescu, psiholog George Cristea)