„VIS a VIS” Expozitie de fotografie in scop caritabil, semnata Dan Mirica

Marti, 7 octombrie 2014, ora 18:30, Libraria Carturesti Verona, a gazduit vernisajul expoziției de fotografie in scop caritabil „VIS a VIS”, semnata Dan Mirica. Lucrarile, 50 la numar, au reprezentat o selectie din calatoriile realizate de cand a inceput pasiunea sa pentru fotografie si ne infatiseaza atat locuri din din Romania, cat si din Paris, Florenta

sau Maroc, locuri si calatorii care au dus la dezvoltarea fotografica a lui Dan Mirica.

Expozitia a stat pe simeze în perioada 6-31 octombrie 2014. Ideea ei s-a conturat treptat, totul pornind de la o campanie caritabila realizata in 2013 de catre un hypermarket, cand a fost selectata o fotografie realizata de Dan. Fotografia ne arata o fetita din Delta Dunarii, de la Mila 23 iar banii obtinuti au fost donati parintilor fetitei.

In 2014 acelasi lant de magazine a selectat o noua fotografie semnata de Dan Mirica, respectiv una dintre imaginile de pe afis, care o infatiseaza pe Maria Buliga, fiica cea mica a fotografei Gina Buliga. Banii obtinuti cu aceasta ocazie au adus insa si un semn de intrebare: „Ce sa faca cu ei?".

La Centrul de Plasament Ciresarii Dan Mirica donase o consola, iar la Carturești Verona vizitase o expozitie, moment in care a trait o bucurie de nedescris si asa a izvorat si ideea expozitiei caritabile.

„Consider ca acesti copii, care au rar posibilitatea de a calatori, pot face primul pas spre o altfel de lume prin cateva fotografii ce vor ramane expuse pe peretii salilor si ai claselor.”, a spus Dan Mirica.

Prin achizitionarea unei lucrari, veti darui si catre Centrul de Plasament Ciresarii aceeași lucrare. Fotografiile nevandute vor ajunge la Centrul de Plasament Ciresarii, astfel ca toate lucrarile expuse la expozitie vor fi expuse si la ei permanent.

Despre Dan Mirica:

Dupa cca. 10 ani in care a lucrat in domeniul achizitiilor de retail, in 2010 viata lui a luat o intorsatura si a inceput sa lucreze pe cont propriu in fotografie, din dorinta de libertate totala, la inceput mai mult pe partea tehnica si doar din punct de vedere business (realizarea de tururi virtuale).

Dupa doi ani, in 2012 a cunoscut si pasiunea pentru fotografie in urma unei excursii in Maroc. Ulterior a urmat si scolarizarea sub indrumarea lui Sorin Onisor, alaturi de care, un an mai tarziu, a realizat o tura foto în locul in care i s-a trezit pasiunea, adica în Maroc.

Dan Mirica a participat de-a lungul timpului la mai multe expozitii de grup si a castigat si o serie de premii ("Dragobetele saruta fetele" in feb 2013, Castigatorul concursului „Fotografia de Calatorie” de pe www.clubulfoto.com, „Fotografia de portret” de pe fotofocus.ro etc.),fiind de asemenea publicat de cateva ori si in revista online de fotografie FOTO4all, Bucurestiul meu drag.