Comunicat de presă, 16 mai 2013

Asociatia non-profit Echipa Omenirii

  Asociația Echipa Omenirii are nevoie de sprijinul a 40 de voluntari pentru amenajarea curții Cireșarilor

 

Sâmbătă, 18 mai 2013 de la ora 10,00, începe amenajarea spațiului verde ce aparține centrului de plasament Cireșarii II. Proiectul “La treabă, cireșari!” este inițiat de Asociația Echipa Omenirii, organizație ce susține dezvoltarea acestui centru.

Pentru buna desfășurare a demersului, asociația are nevoie de un număr de 40 de voluntari entuziaști și binevoitori, care să ajute la lucrările de săpătură, nivelare și amenajare a terenului de 1500mp.

Dacă ești iubitor de natură, soare și copii, te asteptăm și pe tine sâmbătă, 18 mai! Vino cu voie bună, energie și chef de treabă! Adu și uneltele și echipamentul de săpat!

Centrul de Plasament Cireșarii este situat în Prelungirea Ferentari nr. 42, sector 5, București și adapostește un număr de 35 de copii în regim de urgență. Centrul este amenajat în incinta unei foste școli, clădirea și curtea aferente fiind date în folosința Centrului prin Hotărârea Consiliului Local nr.92/22.04.1999.

Cum să te alături echipei:
Pentru înscrierea în program, puteți trimite un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu următoarele date: nume, vârstă și date de contact (număr de telefon, adresă de email) până joi, 16 mai 2013, ora 24.00. Veți primi un email de confirmare vineri, 17 mai.

Despre proiect:
Proiectul ”La treabă, cireșari!” este destinat copiilor din Centrul de Plasament Cireșarii2 și are ca obiectiv amenajarea curții Centrului cu loc de joacă, perimetru de sport, spațiu verde și grădina de legume și fructe. Demersul are scopul de a-i învăța pe cei 35 de copii cultivarea și îngrijirea legumelor, încurajând astfel dezvoltarea armonioasă, educația pentru hrană naturală și un comportament ecologic față de resursele naturale și plantele autohtone.

De asemenea proiectul promovează voluntariatul în comunitatea locală, prin atragerea unui număr estimat de 40 de voluntari, care să participe atât la execuția amenajării cât și la activitățile educative cu copiii.

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. 

Fundatia pentru Parteneriat MOL Romania

 

 

 

 

 

Monica Chiroiu – coordonator proiect Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Gabriela Niculea – coordonator voluntari Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Despre asociație:
Echipa Omenirii este o asociație non-profit inființată în 2010, apolitică și neguvernamentală, a cărei misiune este să susțină unitatea familiei umane și integrarea în societate a tinerilor proveniți din mediile devaforizate.

Noi, cei din Asociația Echipa Omenirii alegem să oferim un sprijin activ societății și să ne canalizăm energia într-un mod pozitiv. Considerăm că blamarea sistemului existent nu este o soluție. Sistemul suntem noi, iar răspunsul se gasește în mâinile și inimile fiecăruia dintre noi. Cine altcineva ar putea face aceasta mai bine? Eu, tu și noi toți împreună.

Suntem cu toții UNA! Suntem responsabili unii pentru ceilalți.

Notă: Acest material prezintă exclusiv opinia Asociației Echipa Omenirii, Fundația pentru Parteneriat și MOL România nu pot fi făcuți răspunzători pentru felul în care se folosesc informațiile cuprinse în acest material.