Atelier de educatie sexuala si relationare

Sambata, 13 aprilie 2013, Echipa Omenirii a organizat o noua activitate cu caracter educativ dedicata copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Derulat in cadrul proiectului „Suntem creatorii vietii noastre”, evenimentul a vizat educatia sexuala si relationarea si a fost sustinut de catre voluntarii asociatiei, beneficiari fiind un numar de 18 copii si tineri cu varstele cuprinse intre 14-20 ani.

El a abordat tematica sexualitatii si a relationarii feminin masculin, relationarea in cuplu.

Activitatea a continut ca mod de lucru  debate-ul educational pe baza de film. Am creat un spatiu de dialog pentru a aborda aceasta tematica importanta pentru varsta lor. Filmul de fata a fost instrumentul de la care deschidem cadrul de discutie. Prin poveste, copii isi proiecteaza cu usurinta aspectele din interior. In felul acesta au fost incantati sa isi expuna punctul de vedere, sa dezbata, sa argumenteze, sa isi exprime impresiile si convingerile personale.

Dezvoltarea psihoemotionala din aceasta perioada are nevoie de sustinere in explorarea proprie (a propriului corp, schimbarile care se petrec organic si pshic, explorarea dinamicii relatiilor cu cei din jur, etc. )

Fiind varsta la care se contureaza puternic imaginea de sine, dorim ca in felul acesta sa ii ajutam sa identifice mesajele sanatoase, sa isi insuseasca cunostinte ce le sunt de folos, sa invete cum sa stabilieasca un contact echilibrat cu propria persoana.

Programul zilei a inceput de la orele 10,00 si a constat in vizionarea unui film urmat de spatiu de dezbatere, pauza pentru masa de pranz si apoi o vizita la Muzeul Satului din Bucuresti.

Transportul, activitatile amintite, precum si masa de pranz au fost asigurate de catre asociatia Echipa Omenirii pentru toti participantii la aceasta actiune, care s-a desfasurat in sala de evenimente a asociatiei, din Str. Viitorului nr. 110,  sector 2, Bucuresti.