Educatie nonformala pentru copii

Sambata, 23 februarie 2013, Echipa Omenirii a organizat o noua activitate cu caracter educativ dedicata copiilor si tinerilor din centrul de plasament de stat de la Peris. Derulat in cadrul proiectului „Suntem creatorii vietii noastre”, evenimentul a vizat lucrul in echipa, precum si activitati de educatie non-formala si va fi sustinut de catre voluntarii asociatiei, beneficiari fiind numar de 12 copii din clasele I-IV.

Scopul actiunii il reprezinta dezvoltarea abilitatilor de comunicare, imaginatiei si creativitatii micutilor, precum si aprofundarea cunostintelor de matematica si limba romana insusite la scoala.

Mai concret, copiii au beneficiat de meditatii pentru scris si citit, inclusiv dezvoltarea deprinderilor de realizare a unor compuneri in baza unor cuvinte noi, precum si meditatii pentru matematica, axate pe cunostintele despre multimi, forme geometrice, etc. De asemenea, ei au fost angrenati in jocuri terapeutice, ce vizeaza abilitatile lor de identificare cu fenomene naturale (vant, ploaie, nori), cu plantele si cu formele de relief. Nu in ultimul rand,  s-a realizat un program de art terapie prin modelaj, desen si sunete ale instrumentelor muzicale. Copiii au fost indrumati sa se exprime prin intermediul acestor forme de arta, sa-si exprime sentimentele si sa se descopere pe ei si pe ceilalti.