Ajutor la gasirea unei locuinte

Voluntariat intermediere imobiliara
Voluntariat intermediere imobiliara

Tinerii si familiile tinere cu sau fara copii, ai caror membri provin din centrul de plasament, intampina foarte multe greutati

in gasirea unei locuinte decente potrivita nevoilor si bugetului lor.

Istoricul lor de tineri proveniti din centrul de plasament ii plaseaza intr-o zona foarte obscura de incertitudine si nesiguranta in societate. Chiar daca au un loc de munca, acestia nu inspira incredere in a li se inchiria un spatiu decent de locuit. Iar cand in final gasesc un proprietar dispus, locuinta cu greu poate fi numita locuibila. In cele mai multe cazuri este de fapt vorba despre un spatiu care nu se inchiriaza decat persoanelor foarte disperate: cu mucegai, insalubre, fara incalzire sau acesta lasa de dorit, fara geamuri sau cu usi improvizate, in blocuri sau cladiri fara utilitati, fara grup sanitar, etc.

Am intervenit in gasirea unei locuinte pentru doua familii de tineri proveniti de la centrul de plasament din Peris, ambele cu copii sub un an. Sprijiniti financiar de catre asociatia noastra, cu greu s-au putut muta. Locuintele s-au dovedit ulterior improprii, problematice, fara utilitati, proprietarii abuzivi, samd. N-au putut sta mult, cu copilul mic in brate au iesit iar pe strazi cautand alte case si solutii. Au dormit prin masini sau pe unde au putut.

Sistemul de protectie sociala nu functioneaza, statul nu poate oferi solutii in cazul lor. Si atunci doar comunitatea le poate intinde o mana de ajutor, aratand solidaritate si compasiune. Nu ne putem astepta sa se aseze pe un drum stabil si responsabil, daca nu le oferim macar sansa sa supravietuiasca. Si evident ca problemele lor nu sunt doar acestea. 

Familiile pe care le avem sub supraveghere sunt familii in care unul din parinti lucreaza, sunt curati si responsabili, din Bucuresti. In genere, ei sunt in cautare de o gazda care sa le inchirieze o camera cu acces la baie si bucatarie sau de o garsoniera mobilata, racordata la utilitati, intr-un bloc locuibil.

Daca puteti intermedia in a le gasi locuinte potrivite, va rugam sa deveniti voluntar in aceasta initiativa.

Va rugam sa ne scrieti folosind formularul de contact de pe site.