Familie tanara, baby on board

Oferim asistenta cuplurilor tinere pentru a se evita abandonul copiilor si destramarea familiilor, scaderea incidentei abuzurilor si violentei.

La 18 ani sau mai tarziu, tinerii din centrele de plasament trebuie sa paraseasca tutela statului si sa-si inceapa vietile pe picioarele proprii. Cei mai multi dintre ei isi cauta familiile din care provin, cautand un punct stabil de unde sa o porneasca mai departe. Din pacate, chiar daca aceste familii sunt identificate si gasite, se dovedesc a fi departe de a fi capabile sa ofere sustinere si persectiva, de cele mai multe ori fiind vorba despre familii dezmembrate, cu membri privati de libertate sau care se zbat din greu pentru ziua de maine, in lipsuri materiale.

Ramasi suspendati intre realitati, fara directie si sprijin, tinerii se intorc la cei pe care-i cunosc si cu care au copilarit si intemeiaza impreuna familii. Cum este si normal pentru o familie tanara, apar repede si copiii. Iar familia cu copii, este o noua dilema plina de greutate si responsabilitate pe care adolescentii inca copii scosi pe usa centrului de plasament o duc cu greu pe umeri.

Pentru a evita abandonul copiilor si destramarea familiilor, scaderea incidentei abuzurilor si violentei in familie, asociatia noastra a demarat acest proiect cu sprijinul institutiilor de protectia copilului, prin care oferim asistenta materiala, juridica si terapeutica proaspetelor familii intrate in societate.

Citeste despre proiectul "Familie tanara, baby on board"